Presentatie Spaarne Gasthuis werd goed bezocht tijdens het Planetree jaarcongres 2017!

Het onderwerp van Spaarne Gasthuis tijdens het Planetree jaarcongres 2017 was de pilot met patiënten App “De Behandelcoach”

Patiëntencommunicatie begint al buiten de muren van het ziekenhuis, zo stelt Marita Kromhout (senior adviseur Kwaliteit & Veiligheid) van Spaarne Gasthuis. Samen met Marita Bossers-Nabben, directeur Planetree Nederland, vertellen zij over de pilot binnen Spaarne Gasthuis met de Behandelcoach App die in samenwerking met zorgverzekeraar Zilveren Kruis en het bedrijf Behandelcoach momenteel wordt uitgevoerd.  

“Wij doen dit project in samenwerking met patiënten (met focusgroepen). De zorgverzekeraar is betrokken omdat ook die bemerkt dat patiënten vaak voor meer verzekerd zijn dan dat ze zelf weten waardoor zorg waarop de patiënt recht heeft niet altijd wordt afgenomen. Dit is jammer, waardoor ook de zorgverzekeraar zocht naar manieren om de patiënt – op tijd – op de hoogte te brengen van alle mogelijkheden. We denken een hiermee een oplossing gevonden te hebben om het ‘samen beslissen’ naar een hoger niveau tillen. De pilot wordt beproefd op de polikliniek orthopedie, Aldus Marita Kromhout”.

Lees het hele <bericht> of bekijk onderstaande video (2min)

 

 

Voor meer informatie:

E: mkromhout@spaanregasthuis.nl
T: 023 224 21 53
I: www.spaarnegasthuis.nl

 


Noot van de redactie:  AppTalk is een initiatief van Behandelcoach en publiceert interessante ontwikkelingen en innovaties in en voor de Zorg. Het beoogt hiermee de zorgverlening beter, slimmer, efficiënter en goedkoper te maken. Heeft u een aansprekende bijdrage of  praktijkvoorbeeld, laat het ons weten en wij maken er uw eigen AppTalk item van?

i  : www.behandelcoach.nl | e : info@behandelcoach.nl | t : +31 (0)85 500 04 55

bhc-logo_drukwerk-0_2