Minister Schippers, opnemen gesprek met de Arts

10 maart 2016: Minister Schippers raadt opname van gesprek met arts aan

Edith_Schippers_2012_(highres)app4Schippers, stelt dat het punt van ‘Samen beslissen’ over de behandeling het adagium is. Het gesprek tussen behandelaar en de patiënt is hierin cruciaal. Vooral wanneer het een emotioneel beladen gesprek is, is de kans groot dat de patiënt niet alles onthoudt van wat tijdens een consult tussen wordt besproken. Daarom kan het opnemen van het gesprek met een geluidsdrager de patiënt helpen om zijn gedachten op een rij te zetten en beslissingen te nemen. Schippers, vindt het dan ook een goed idee dat patiënt het gesprek opneemt.

UnknownBehandelcoach b.v., ontwikkelaar en aanbieder van de patiënten App Behandelcoach, heeft gespreksopname standaard opgenomen in haar App oplossing. De Behandelcoach App wordt momenteel beproefd in het Spaarne Gasthuis te Hoofddorp. Patiënten worden hier zelfs gestimuleerd om het gesprek met de arts of verpleegkundige op te nemen.

TEST GRATIS DE BEHANDELCOACH APP: Wilt  u de Behandelcoach App op uw eigen smartphone of tablet testen? Stuur dan een e-mail aan info@behandelcoach.nl, met vermelding ‘demo-aanvraag’. U ontvangt dan een aanmeldcode.

Bron: brief tweede kamer, Schippers