eHealth AppTalk | Patiënten App vervangt SMS

SMS_1No-show’s, nuchter verschijnen voor een operatie, therapietrouwheid is een hoofdpijndossier voor vrijwel ieder ziekenhuis.

Er stromen hierdoor jaarlijks 10-tallen miljoenen euro’s weg, zonder dat hier zorgdienstverlening tegenover staat. Om deze verspilling te stoppen is het sinds enkele jaren hip om SMS-berichten te versturen aan patiënten, voorafgaand aan een afspraak of behandeling in het ziekenhuis. Groot nadeel van een SMS-bericht is dat vaak ook een herinnering-SMS vergeten wordt en er in een SMS-bericht beperkt informatie kan worden meegegeven.

De nieuwe trend is een App, die vanuit het ziekenhuis als serviceproduct wordt aangeboden aan de patiënt. Hierdoor wordt de patiënt veel actiever betrokken bij de behandeling, met als gevolg dat de no-show’s, therapietrouwheid en goede voorbereiding aanzienlijk wordt verbeterd. Via PUSH-berichten wordt patiënt actief geïnformeerd en voorzien van allerlei relevante informatie. Wilt u zien hoe dit werkt in de praktijk, bekijk hiervoor het voorbeeld van de Behandelcoach patiënten App (2 minuten):

hqdefault


Noot van de redactie: eHealth AppTalk is een initiatief van Behandelcoach. Het beschrijft praktijkvoorbeelden bij Nederlandse ziekenhuizen die vervolgens worden belicht vanuit het toepassen van App technologie. Het beoogt hiermee de zorgdienstverlening beter, slimmer, efficiënter en goedkoper te maken. Heeft u een aansprekend praktijkvoorbeeld, laat het ons graag weten en wij maken er uw eigen AppTalk item van?

i  : www.behandelcoach.nl | e : info@behandelcoach.nl | t : +31 (0)85 500 04 55

Leave A Reply

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.