Zorgverlener, til eHealth naar een hoger niveau

http://digitalezorg-magazine.nl/2016/08/31/zorgverlener-til-ehealth-naar-een-hoger-niveau/

Reactie Behandelcoach:

Mooi artikel! Herkenbaar dat er nog veel scepsis is rondom eHealth. Logisch want eHealth staat nog in de beginfase. De markt is nog zoekende en scepsis hoort daar nu eenmaal bij. Dat eHealth de komende jaren grote invloed zal hebben op de zorgdienstverlening is men het wel over eens, maar waar en hoe precies dat zal de tijd uitwijzen.

Onze overheid is groot voorvechter van snelle invoering, omdat er veel voordeel mee kan worden behaald. Minister Schippers, voorspelt zelfs in een recente publicatie, dat over vijf jaar is de vraag: wat gaan we gaan doen met al die grote parkeerplaatsen bij de ziekenhuizen, omdat communicatie met patiënten voor veel consulten gaat verschuiven naar digitaal communiceren. Ook de zorgverlener en medisch specialisten bevestigen dit beeld, ‘waarom moet een patiënt naar het ziekenhuis komen voor een zogeheten consult zonder verrichting, dit kan prima via een video consult.

Behandelcoach, eHealth aanbieder van een digitaal communicatieplatform met daarin een patiënten App gaat nog een stapje verder. Zij stelt dat er ontzettend veel (behandel)informatie beschikbaar is maar dit vaak, in de voorbereiding naar een afspraak met de specialist, beperkt door patiënten wordt gelezen. Zij legt een combinatie tussen eHealth en bestaande wijze van informatieverstrekking (vaak nog op papier). In de  Behandelcoach video (2min) kun je zien hoe dit werkt in de praktijk, zij stelt, ‘met de Behandelcoach App is de patiënt beter voorbereid, de behandelaar krijgt een beter geïnformeerde patiënt en het zorgproces verloopt aanzienlijk efficiënter’.

hqdefault


Noot van de redactie: eHealth AppTalk is een initiatief van Behandelcoach. Het beschrijft praktijkvoorbeelden bij Nederlandse ziekenhuizen en publicaties die worden belicht vanuit het toepassen van App technologie en eHealth. Het beoogt hiermee de zorgdienstverlening beter, slimmer, efficiënter en goedkoper te maken. Heeft u een aansprekend praktijkvoorbeeld, laat het ons graag weten en wij maken er uw eigen AppTalk item van?

i  : www.behandelcoach.nl | e : info@behandelcoach.nl | t : +31 (0)85 500 04 55